Nou sistema de climatització i renovació d’aire a B-CREK Solfa

Al restaurant B-CREK Solfa, brasa i cuina, es va instal·lar fa un parell d’anys un nou sistema de climatització i renovació d’aire.  L’ empresa olotina Wattia Innova   va  instal·lar aquest  sistema de climatització amb un software de control pioner que permet renovar l’aire de l’interior del restaurant de manera automàtica en funció de la seva ocupació. 

Aquest sistema de control gestiona la informació d’uns sensors que analitzen contínuament la qualitat de l’aire que hi ha dins del restaurant. Així doncs, si augmenta el número de clients, els sensors, de forma completament automàtica, detecten una pujada de l’índex de CO2 a l’aire i, tot seguit, s’activa un sistema de ventilació que regula l’entrada  d’aportació d’aire exterior. D’aquesta manera, només es ventila quan toca, evitant així un malbaratament considerable d’energia.

Tanmateix, amb la finalitat de poder millorar aquest procés de renovació de l’aire interior, l’equip de climatització també incorpora un recuperador de calor. Per tant, de la mateixa manera que hi ha una entrada d’aire nou és necessari extreure aire cap a fora del local. Abans d’expulsar aquest aire cap a l’exterior, el  recuperador de calor aprofita la major part de l’energia d’aquest  aire calent per tal de reintroduir-lo de nou al local. Aquesta “acció” es tradueix en una reducció notable de la factura elèctrica.

Per últim, el sistema de climatització instal·lat també incorpora un mòdul  “free-cooling” o fred passiu. Això vol dir que si l’aire de fora és més fresc que el de dins, l’aprofita i no engega l’aire condicionat per produir fred, sinó que s’utilitza un fred “natural”. Aquesta aportació d’aire natural abans passa per uns filtres per augmentar la seva qualitat. En aquesta sentit, a banda d’obtenir un estalvi energètic, també afavorim la puresa de l’aire que es respira a l’interior del local.

 

 

 

Recepta
Cuina mediterrània

Caneló de llagostins i verdures amb salsa de marisc

Llegeix-ne més

B-CREk parla de sostenibilitat a la convenció de Coca-Cola

Llegeix-ne més